Познати добитници награде ''Печат вароши сремскокарловачкe"

БЕОГРАД: Престижна награда Бранковог кола, ''Печат вароши сремскокарловачке'', за најбоље песничке књиге на српском језику, равноправно је припала ове године, за књиге изабраних песама Недељку Бабићу и Данилу Јокановићу, и за самосталне збирке поезије: Милошу Јанковићу и Радмилу В. Радовановићу.
knjige pix
Фото: pixabay.com

На завршној седници одлуку је једногласно донео жири у саставу: Ненад Грујичић, Јелена Алексић и Крстивоје Илић.

У најужем избору за награду "Печат вароши сремскокарловачке" биле су и нове књиге поезије Ане Ристовић, Радомира Уљаревића, Јагоде Кљаић, Милана Михајловића, Драгана Бошковића, Јулије Капорњи и Катарине Пантовић.

Награда ''Печат вароши сремскокарловачке'' за 2019. годину новим лауреатима свечано ће бити уручена 15. марта на дан Радичевићевог рођења по јулијанском календару, а на ''''Пролећним Бранковим данима 2020'''' у најстаријој српској гимназији, у Сремским Карловцима, у којој се Алексије Радичевић школовао од 1835 - 1841. године.

Награду "Печат вароши сремскокарловачке" 1967. године основао је студентски лист "Индекс" у Новом Саду.

Те године проглашено је осам лауреата: Рајко Петров Ного, Бранко Бошњак, Радомир Мићуновић, Петко Војнић Пурчар, Каролс Јунг, Милорад Миленковић Шум, Звонимир Хусић и Тито Билопавловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести