Промоција нове збирке Душка Домановића у четвртак у Театрилу

НОВИ САД: Један од даровитијих песника савремене генерације, Душко Домановић, који се однедавно окренуо стваралаштву за децу и младе, промовисаће своју књигу песама „Наврх дима из димњака“ у четвртак, 11. маја, у 18 сати, у Позоришту „Театрило“, у Новом Саду.
p
Фото: Promo

У збирци „Наврх дима из димњака” нижу се песме поучне, сатиричне, комичне, животне, мудре. Свака на свој начин лепа и свака на свој начин занатски савршена. У њој ће пођеднако уживати и одрасли и деца, и истински љубитељи поезије, али и они којима поезија није омиљена књижевна врста, јер је ово пре свега једна забавна и ведра збирка која ће, без сумње, пријати сваком читаоцу – стоји у рецензији књиге, на сајту „Детињарије“.

Душко Домановић до сада је објавио неколико књига поезије и кратких прича за одрасле, а за децу је, поред поменуте „Наврх дима из димњака“, објавио и књигу поезије „Песме за нај-велике“, као и драму „Аждозмајска љубав“. Домановићеве књиге су се нашле у свим најужим изборима у Србији за најбоља књижевна остварења за децу и младе, а његова претходна књига „Песме за нај-велике“ овенчана је наградом „Станко Ракита“ коју додељује бањалучка подружница Удружења књижевника Републике Српске за најбољу књигу у поменутој категорији објављену на српском језику у минулој години.

Приликом промоције у Новом Саду, Домановићеве стихове из актуелне и претходне збирке читаће мали глумци и глумице из Дечјег позоришта „Театрило“, као и сâм аутор.

И. Б.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести