ПРОМОЦИЈА СТРИП АЛБУМА ИГОРА КОРДЕЈА Тексас Кид, мој брат

Промоција стрип албума Игора Кордеја „Тексас Кид, мој брат“ биће одржана вечерас у 20 часова у СКЦНС „Фабрици“.
а
Фото: Промо

На промоцији ће говорити аутор Игор Кордеј, уредник Издавачке куће „Весели четвртак“ Душан Младеновић, и модератор Јован Гверо, уредник програма СКЦНС-а.

“Весели четвртак” је крајем новембра објавио стрип“Тексас Кид, мој брат” Игора Кордеја, познатог стрип аутора светске репутације. Стрип је настао према сценарију Дарка Мацана, а Кордеј га је стварао више од двадесет година.

- То што је пред вама је једна посебна беба, рођена после дуге и тешке трудноће. Била је зачета још 2002, када се током читања кратке приче Дарка Мацана мноштво изузетних слика почело усађивати у мој ум. Тамо су цветале и развијале се саме од себе, поставши након извесног времена и терет. Како бих их се ослободио, почео сам цртати те слике, довршавајући сваки месец осам до десет табли упоредо са мојим бројним пословима – стриповима, илустрацијама, дизајном и поврх свега једним музичким пројектом који сам успео изгурати до крајака - каже Кордеј у предговору.

Како даље објашњава, због приватних разлога, на половини књиге је прекинуо рад и тако је оставио да мирује и да се крчка годинама.

- Након одлуке да преузмем много личнији приступ приповедању (као да није био довољно личан и раније) и извадим неке од властитих костура из ормара, те да избацим неке моје немуште покушаје пискарања (јер једна слика говори више од хиљаду речи), опет је све глатко кренуло, тако да сам успео другу половину књиге привести крају у пролеће 2023. Стога се надам да нећете замерити промене цртачког стила и различите приступе приповедању - то је све последица промена кроз које сам током минуле две деценије пролазио као уметник и као особа. И то све по оној кинеској клетви: дабогда имао занимљив живот - додаје Кордеј.           

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести