Радовану Влаховићу уручена књижевна награда „Карољ Сирмаи“

НОВИ САД: Књижевна награда „Карољ Сирмаи” за 2021. годину уручена је Радовану Влаховићу за књигу „Све је у глави” (Банатски културни центар, Ново Милошево, 2020) 16. децембра 2021. у Културном центру у Темерину.
b
Фото: Banatski kulturni centar Novo Milosevo

Жири у саставу Фрања Петриновић, Иван Негришорац, Зоран Ђерић, Мирослав Алексић и Ђезе Бордош оценио је да се ради о аутентичној прози „утемељеној на најбољим традицијама војвођанских приповедача о селу и завичају”.

Награда се састоји од дипломе, златника и новчаног износа. На свечаном уручењу награде о књизи је говорио председник жирија Фрања Петриновић. Присутни су поред поздравних речи организатора и захвалнице добитника могли чути и одломак из награђене књиге, као и одломак и Влаховићевог романа „Бапа” у преводу на мађарски језик.

Књижевна награда „Карољ Сирмаи” установљена је 1975. године, а додељује се у Врбасу и Темерину за дела написана на српском и мађарском језику.

Од тада су награђени: Немет Иштван, Александар Тишма, Брашњо Иштван, Милица Мићић-Димовска, Дудаш Карољи, Петко Војнић Пурчар, Јухас Ержебет, Бошко Петровић, Херцег Јанош, Милорад Грујић, Толнаи Ото и други.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести