Три романа Халеда Хосеинија у једној књизи

БЕОГРАД: „Лагуна“ је припремила луксузно издање три романа Халеда Хосеинија -  „Ловац на змајеве“, „Хиљаду чудесних сунаца“ и „А планине одјекнуше“ - у једној књизи.
haled hoseini
Фото: laguna.rs

Након објављивања свог првог романа „Ловац на змајеве“, Хосеини је постао својеврсно књижевно чудо и освојио срца милиона читалаца. 
Главна тема његових романа је породица, стога су и приче које приповеда универзално занимљиве. 

С друге стране, реч је о авганистанским породицама, те је у културолошком и историјском контексту њихова судбина специфична, примећује издавач. 

Док се у роману „Ловац на змајеве“ бави улогом мушкарца у породици и авганистанском друштву, роман „Хиљаду чудесних сунаца“ посвећен је авганистанским мајкама и женама. 

У трећем роману „А планине одјекнуше“ описује однос између брата и сестре у породици која је ради опстанка морала бити раздвојена.

Мислим да се све велике животне теме, све људске теме могу наћи унутар породичних прича - љубав, туга, сукоб, дужност, жртвовање. А ипак, оне се одвијају различито од породице до породице, и свака има сопствену структуру, динамику и запаљиве супротности, без обзира на то колико су засноване на љубави, образлаже Хосеини избор теме за своја књижевна дела.

Он истиче да су породице за њега загонетке које се одгонетају читавог живота, често неуспешно и додаје да воли да истражује како људи у њима покушавају да се повежу, кроз љубав, дужност или сплет околности.

О томе колико је Хосеини популаран говори и чињеница да су његови романи продати у више од 50 милиона примерака у преко 70 земаља.

Три романа Халеда Хосеинија у једној књизи биће у продаји од 6. октобра.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести