Краљ афробита Феми Кути сутра на Белефу

БЕОГРАД: Једна од највећих светских звезда афробита Феми Кути наступиће сутра у Башти Студентског културног центра у оквиру 26. Белефа.
femi kuti
Фото: EPA/LAURENT GILLIERON

Кути у Београд долази у пратњи свог великог бенда и плесача, који, како музички критичари широм света кажу, чине да све изгледа као три шоа у једном.

Принц афробита, један од правих великана афричке музике, велики борац за политичку и социјалну правду, доследан наследник свога великог оца Феле Кутија, све ово су речи којима се најчешће описује лик и дело чувеног нигеријског музичара Фемија Кутија.

Кути је власник многобројних хитова и албума, четири пута номинован за награду Греми, који са пођеднаком страшћу живи своју музику, али и води борбу за људска права и све друге проблеме афричког континента, због чега га је "Амнести интернешенал" именовао за свог "афричког амбасадора". 

Британски часопис "Songlines" прогласио га је уметником године и био је позван да се придружи рок групи "Red hot ćili peppers" на њиховој турнеји по Европи.

Кути је у свом музичком стваралаштву увек настојао и успевао да превазиђе границе жанра.

"Мислим да су данас људи, свуда у свету, у таквом безнађу да је музика једини начин да нађу снагу да иду даље и превазилазе препреке", поручује Феми Кути.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести