"Лерволино Ентертejмент" отвара студио 1. јула у Србији

БЕОГРАД: Светски позната продуцентска кућа "Лерволино Ентертејмент" 1. јула у Србији отвара свој студио, у који ће уложити 8,5 милиона евра у Србији и где ће запослити готово 600 људи.
1
Фото: Tanjug

Меморандум о разумевању данас су у Београду потписали министар привреде Горан Кнежевић и власник продуцентске куће из Италије Андреа Лерволино, у присуству популарног глумца Милоша Биковића.

Кнежевић је поручио да је Србија добро место за улагање.

"Лерволино ће отворити студио у Србији у који ће уложити 8,5 милиона евра и запослити 580 висококвалификованих стручних људи. Пренеће на домаће привредно друштво 11,5 милиона евра ауторских права", рекао је Кнежевић.

Додао је да ће та кућа продуцирати и производити најмање 10 анимираних филмова годишње, од којих ће у сваки уложити око 150.000 евра.

"Оно што је најважније донеће у Србију нову технологију и знања", рекао је Кнежевић.

Министар је додао да је Србија економски стабилна земља, која је у највећој несрећи која је погодила свет, пандемији Ковида 19, успела да издвоји пет милијарди евра као помоћ привреди.

Власник продуцентске куће, Андреа Лерволино се захвалио Влади Србије што је подржала сарадњу са Министарством привреде у веома кратком року.

"За мање од три месеца, када је због пандемије вируса Ковид 19 све стало у свету, вредним радом смо дошли у ситуацију да 1. јула отварамо студио у Србији", рекао је он.

Најавио је да ће бити запослено скоро 600 радника, јер је, каже, Србија земља која је у стању да искаже своје потенцијале и уметничка знања.

"Наше продукције биће дистрибуиране у целом свету, у најмање 150 земаља. Садржаји ће бити приказивани на најважнијим платформама, а велике звезде, попут Џонија Депа, играће у нашим филмовима", најавио је Лерволино.

Према његовим речима, та кућа ће најмање 10 година радити у Србији, са улагањем од, најмање, 109 милиона долара годишње.

Глумац Милош Биковић је рекао новинарима да је Лерволина упознао радећи са Антониом Бандерасом на филму "Изван граница реалности".

"Када сам радио у Русији, увек сам мислио да промовишем српску културу, а у ствари српска култура је промовисала мене. Имамо сјајне научнике, драгуље у спорту, а сада је прилка да покажемо какве вредне људе имамо у уметности, дизајну, писању сценариј... ", рекао је Биковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести