Апокалиптика, Симфонијски оркестар РТС и Колибри 30. августа на Ушћу

БЕОГРАД: Два потпуно различита концерта класичне музике под отвореним небом чине програм музичког спектакла "Ноћ музике" који ће се одржати на београдском Ушћу најавили су организатори. 
s
Фото: EPA/JOSE MENDEZ

Ноћ музике се ове године одржава као део Клауд фестивалске платформе, а вече ће у 20:30 часова отворити програм "Топ класика" у извођењу Симфонијског оркестра и Хора РТС-а и дечијег хора Колибри, под управом маестра Бојана Суђића. 

Познати оперски певач, тенор Анђело Фиоре ће, као солиста и специјални гост концерта, својим раскошним гласом употпунити извођење популарних фрагмената најпознатијих дела Стевана Христића, Ђузепеа Вердија, Жоржа Бизеа, Александра Бородина, као и композиција Франца Супеа, Артура Маркеса, Петра Иљича Чајковског и Карла Орфа. 

У наставку концерта наступиће фински састав Апокалиптика, који је спојем хеви метала и класике утемељио нови музички правац и заузео јединствено место на светској сцени. 

Програм под називом „Plaus Metallica by Four Cellos“ понудиће моћне и оригиналне интерпретације највећих савремених метал хитова, које ће четворица виртуозних челиста дочарати уживо на својим инструментима.

Након богате двадесетогодишње каријере, милиона продатих плоча широм света и концерата одржаних у преко 40 земаља, Апокалиптика је постала глобални феномен.

"За Ноћ музике припремили смо изузетно разноврстан програм. Свираћемо бројне композиције с почетка каријере Апокалиптике, као и неке од наших омиљених песама бендова Металика и Сепултура. Осим тога, у сет листу смо уврстили и поједина класична дела, како би се нашло по нешто за свакога", најавили су чланови бенда Апокалиптика.

Капије Ушћа за посетиоце се отварају у 19 часова, док ће мере безбедности остати исте као и на осталим досадашњим манифестацијама у оквиру Клауд музичке платформе. 

Улаз је као и сваке године до сада слободан. Манифестацију Ноћ музике подржали су Министарство правде, Град Београд и ЦЕБЕФ-а. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести