"Apokalyptica" одушевила фанове у Хали спортова

Фински челисти "Apokalyptica" наступили су у Хали спортова у оквиру прославе 20 година од изласка албума "Plays Metallica By Four Cellos".
Apokaliptika
Фото: Tanjug

Еика Топинен, Паво Лотјонен, Перту Кивилаксо и Френки Перез почели су синоћ свој двочасовни наступ хитом "Ентер Сандман", а публика се одмах прикључила певајући.

"Добро вече, даме и господо! Славимо 20 година од албума "Plays Metallica By Four Cellos", тако да вечерас свирамо само Металику. Биће то инструментал, а ви ћете вечерас певати", поздравио је Топинен окупљене у Хали спортова.

"Master of Puppets", "Harvest of Sorrow", "The Unforgiven", следили су листу песама са албума из 1996. године, којим су привукли пажњу и који су извели у првом делу концерта.

"Невероватно је да смо вечерас овде, ове 2017. године. Када смо почињали 1996. нисмо веровали да ће бити овако. Све је то захваљујући вама. Ту нема ништа тужног, али ево ипак песма "Sad but True", рекао је Топинен. 

Он је подсетио да су од првих "old school" верзија хитова "Металике" објавили осам студијских албума, доста путовали, неколико пута били у Србији и најавио песму о животу путника "Wherever I may Roam", да би први део завршили са нумером "Welcome Home (Sanitarium)".

После паузе на бини им се придружио бубњар Мико Сирен чиме је почео енергичнији део концерта уз светлосне ефекте, кретање Топинена и Кивилакса на сцени, жешће нумере што је публика одушевљено поздрављала.

"Fight Fire njith Fire", "Until it Sleeps" нашли су своје место у подсећању на хитове "Metallice", као и "Orion", прва нумера славног бенда коју је Топинен чуо са 13 година и "Escape" коју нису свирали од 1993. године.

Овације и скакање на сцени и можда врхунац концерта била је песма "Battery", која се нашла на ремастеризованом албуму "Plays Metallica By Four Cellos", објављеном прошле године, због које су, како кажу, променили начин свирања да би могли да је изведу на челима.

Популарни фински челисти су у "Seek and Destroy" убацили су делић из хита "Thunderstruck" бенда AC/DC и фуриозно завршили концерт.

Ипак публика у Хали спортова није желела да их пусти да тек тако оду, енергично тражећи још, што је подстакло "Apocalypticu" да се врати на бис и то са баладом "Nothing Else Matters".

Речи су одзвањале халом уз светло мобилних телефона и по неки упаљач.

"Били сте фантастични. Следећом песмом вам захваљујемо на томе. Она је ванвременска, и даље актуелна. Чувајте себе и чувајте друге, волите себе и волите се међу собом", поручио је Топинен пре нумере "One", обећавши скори повратак у Београд.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести