Артан Лили, ККН, Нено Белан на концертима “Под маскама”

БЕОГРАД: Иако се неки рок концерти отказују или одлажу услед новог налета пандемије, неки се нови наступи и заказују, што доказују групе Артан Лили, Канда Коџа и Небојша (ККН) и Нено Белан & Фиуменс, који ће одржати свирке током новембра у Комбанк Дворани у Београду.
 Beogradska grupa „Artan Lili”   Foto: I. Čutura
Фото: Београдска група „Артан Лили”   Фото: И. Чутура 

Серијал музичких вечери имаће назив „Под маскама“ у организацији познате концертне агенције и дискографске куће Лонг Плеј, која је протеклог викенда све до синоћ, у три вечери угостила Амиру Медуњанин на истом месту.

Први пут у каријери арт поп ноисе електро рок бенд Артан Лили ће изаћи 6. новембра на позорницу Комбанк Дворане, и занимљиво је да су у овом добу пандемије опак успевали да одрже концерте што у Београду (Башта клуба Фест у Земуну, Сплав 20/44), што по целој Србији (Сомбор, Нови Сад, Смедеревска паланка, Младеновац).

Квартет чине - Бојан Слачала (лидер бенда, бас и вокал), Романа Слачала (вокал и даире), Марко Ајковић (бубањ) и Иван Скопулович (гитара).

"Веома је важно схватити да се културни догађаји морају одржавати у овако тешком времену, онако како се то може радити”, каже фронтмен Слачала.

“Као група која је у немогућим условима у претходних пар месеци одржала велики број концерата, имали смо прилику да се уверимо колико публици значе наши наступи. Свесни смо одговорности према тој публици и културној сцени уопште, и могу само да кажем да ће то бити једна права концертна посластица за оне најбрже, јер је број улазница ограничен".

Највећи хитови групе кроз три албума "Артан Лили", "Неw Деал" и “III” (још увек у настајању, са пет песама) биће представљени на овом концерту, а подсетимо да је бенд ушао у историју као први лауреат награде “Милан Младеновић” истоимене фондације.

Алтернативна ундергроунд појава ККН такође ће први пут наступити у овој дворани дан касније,7. новембра где ће се представити у посебној, анплагд варијанти.

"Након бројних стандардних, електричних концерата после доста времена ћемо се београдској публици презентовати у аранжману прилагођеном акустичним гитарама”, поручују из ККН.

“Наступајући повремено унплуггед, последњих неколико година формирали смо репертоар и звучно и садржајно другачији од уобичајених свирки. Времена су изазовна и захтевна, исто се односи и на ''превод'' наших песама у акустично сазвучје, али не сумњамо у исправност нашег одговора постављеним захтевима".

ККН су недавно објавили албум симболичног наслова "Попис", тако што су поново снимили окосницу свог концертног репертоара у новим аранжманима.

Музичар Нено Белан и пратећа група Фиуменс 10. и 11. новембра одржаће музичко вече посвећено хитовима чувеног састава Ђаволи, поводом 35 година од изласка првог сингла сплитске групе.

Ђаволи су дискографски дебитовали 1985. године промотивним синглом (Југотон) са песмама "Звуци улице", "Вечерас", "Небо враћа осмијех" и "Куцај опет", обрадом "Keep On Knockin''" легендарног Литл Ричарда о чему Белан каже: "То је био сингл штампан само за потребе радио станица и није ишао у слободну продају, а на њему су биле четири песме, између осталог ''Куцај опет'', и тако смо успели доћи први пут на телевизију”.

Током 2018/2019. године Белан је имао два распродата концерта истог концепта са песмама “Ђавола” у сали “Американа” Дома омладине, а ранијих година био је редован на Бир фесту и соло концертима по престоници.

Предвођени аутором, певачем и гитаристом Беланом, Ђаволи су на поп рок сцени бивше Југославије били препознатљиви по јединственој мешавини раног рокенрола и твиста, уз специфичан медитерански ''зачин'' и разрађен имиџ, што се може чути на албумима ''Љубав и мода" (1986), "Хало Лулу 22" (1987), "Остани уз мене" (1988) и на последњем "Space Twist" (1998).

Концерти серијала "Под Маскама" одржавају се у складу са тренутним здавственим прописима и препорукама, уз ограничен број посетилаца до 500 особа, дистанцу и обавезно ношење маски.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести