Бајага, Ана Ћурчин, Јол Еум Сон за викенд у Београду

БЕОГРАД: Састав Бајага и Инструктори, музичарка Ана Ћурчин и пијанисткиња из Кореје Јол Еум Сон у суботу ће имати концерте на сценама клуба Фест, БИГЗ-а и Коларца у Београду.
Bajaga na Egzitu Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Бајага на Егзиту Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

Музички викенд почиње вечерас од 21 час у Башти рок клуба Фест наступом домаћег бенда “Consecration”, који ће промовисати шести студијски албум, “Плава лагуна”, уз пресек нумера са претходних издања.

Чланови бенда су предани и посвећени хард рок музици коју стварају.

Ове ноћи, за љубитеље блуза може бити препорука и клуб “Блуз и Пиво” у центру престонице, где ће наступати група “Џеки Браун”, названа према истоименом филму Квентина Тарантина.

Сутра креће матине концерт од 13 часова за фанове џез музике, на Платоу Милана Младеновића, испред Дома омладине, у серијалу циклуса “Џез за Џ”.

Тада ће контрабасиста и бас гитариста Милош Боснић са својим џез рок саставом “Bosque ” свирати нумере са два албума - “Four Noble Thruts” (2015) и “Escape From Urumchi“ (2019).

Квартет чине још - Стеван Милијановић (клавијатуре), Алекса Милијановић (бубњеви) и Душан Петровић (саксофон).

Суботње вече отвара Момчило Бајагић Бајага са својим Инструкторима у Башти клуба Фест у Земуну, а цена карте на сам дан концерта није толико симболична и износи 3.000 динара.

Бајагић први пут у каријери наступа у Фесту, уочи промоције новог албума “Овај свет се мења”, у издању ПГП РТС и "Croatia Records“.

Момчило Бајагић, Жика Миленковић, Мирослав Цветковић, Саша Локнер, Чеда Мацура и Марко Њежић Кића делимично ће представити нови материјал, где већину чине песме које је Бајага писао за друге извођаче, али и за филм, позориште и ТВ.

Тако су нове верзије добили хитови Здравка Чолића "Твоје очи“ и "Моја драга“, затим "Ја сам се ложио на тебе“, коју је Бајага написао још као члан "Рибље чорбе“, "Ни на небу ни на земљи“, насловна песма из истоименог филма, тема из серије "Отворена врата“, као и "Младост“ из представе "Женидба и удадба“.

Фронтмен, гитариста и певач бенда у последње време доста је активан, осим новог албума, композитор је филма “Није лоше бити човек” Душана Ковачевића, изашла је премијера мјузикла “Са друге стране јастука” према 30 његових хитова, а чак је и објавио сликовницу “Бројалица” (Вулкан).

Зграда БИГЗ-а угостиће сутра на једној интимној свирци музичарке Ану Ћурчин и Милену Јанчурић, које заједнички стварају врсту “dream rock” под-жанра.

Ћурчинова је објавила два студијска албума - “Sketches of Belonging” (2016) и “Differences” (2019), и лидер је састава Ana & The Changes.

У свом опусу има и колекцију демо снимака “ Sketches of Belonging - solo & acoustic” (2015), а сада је актуелан њен ЦД на дигиталним платформама “Differences Live” (сниман на концерту у Дому омладине, октобра 2019), и до краја године планира да објави и албум са примењеном музиком “Сцене” (композиције за позориште).

За крај музичког викенд дружења, сутра од 20 часова премијерно ће гостовати у Србији пијанисткиња Јол Еум Сон из Кореје и одржати концерт у Великој дворани Коларчеве Задужбине.

Интерпретације ове уметнице описане су као грациозне и готово безвременске.

Хваљена због свог широко еклектичног концертног репертоара, од Баха и Моцарта до Шчедрина и Гершвина, у своје најновије концертне изазове укључиће и наступе са оркестрима из Келна, Берлина и Бергенца, деби у Паризу са Оркестром Француског радија, као и са оркестром Маринског театра са Валеријем Гергијевим.

У програму који је спремила за Београд налазе се дела Ј. Хајдна, С. Рахмањинова, И. Сона, Ш. В. Алкана и Н. Капустина.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести