БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ треба да донесе РАДОСТ: Ове године ће се на позорници појавити 19 извођача (ВИДЕО)

БЕОГРАД: Уметничка директорка Београдског пролећа Маја Раковиц истакла је данас, на дружењу извођача пред почетак фестивала у МТС дворани, да та манифестација "треба да донесе радост" и изразила уверење да ће тако и да буде.
b
Фото: Printscreen/Instagram/beogradsko.prolece

Раковиц је нагласила да је пресрећна што су се на фестивалу, који почиње вечерас, "среле све генерације".

Имаћемо најлепше песме, а славићемо и победнике и оне који то нису. Београдско пролеће је ове године дивно, модерно, у свим бојама", поручила је Раковиц.

Једна од учесница фестивала, Гоца Тржан описала је за Танјуг песму "Пелин", с којом ће наступити, као "брзу и комерцијалну".

Дошла сам на Београдско пролеће, јер ми је супер што је то прави поп и београдска традиција. Фестивала у Србији нема довољно, а некада су били важни за представљање нових звезда и песама. Дивно је што су обновили Београдско пролеће, каже Тржан.

Вођа групе Регина Александар Ацо Човић рекао је да ће се тај бенд представити баладом "Није ме страх", која је и предвиђена за неки фестивал.

Ми, иначе, нисмо бенд који је често на фестивалима. Последњи пут смо били 2009. на Евросонгу. Кад је, међутим, добра песма и овакав повод, онда то има смисла, констатовао је Човић.

Јелена Томашевић ће, изводећи нумеру "Веруј ми да верујем", наставити традицију учешћа на фестивалима, а за Тањуг објашњава да је наслов песме вишезначан.

Александра Милутиновић је писала музику и текст. Тема је љубавни однос. Песма је увод у нови албум који ће да изађе одмах после Београдског пролећа, рекла је Томашевић.

Поп певачица сматра да је ово "сјајан фестивал који Београд заслужује да има".

Много дивних певача и композитора га је подржало учешћем. Из године у годину Београдско пролеће све више расте. Списак учесника ми се ове године баш свиђа. Направили су леп микс нас који смо дуго на сцени и оних који тек почињу, закључила је Томашевић.

Ово је трећа година од обнављања фестивала који је на истом месту, у тадашњем Дому синдиката, први пут одржан пре 63 године.

Ове године ће се на позорници појавити 19 извођача, међу којима Јелена Томашевић, Гоца Тржан, Екстра Нена, Вана и Тамара Живковић.

Стручни жири ће прогласити најбољу композицију, текст, аранжман и интерпретацију, док ће публика одлучити ко ће освојити прву, другу, а ко трећу награду фестивала.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести