САЗНАЈЕМО: ФЕСТИВАЛ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ВОЈВОДИНЕ У НОВОМ ТЕРМИНУ На јесен у Суботици

Фестивал професионалних позоришта Војводине чија је најава већ традиционално била позната у ово време, биће одржан на јесен.
Домаћин ће бити Народно позориште
Фото: Dnevnik.rs

Селекторка Александра Гловацки у избор ће узети представе изведене до краја августа. Организатор 73. издања најдуговечнијег позоришног фестивала на овим просторима биће Народно позориште/ казалиште/ Непсинхаз Суботица, по свему судећи, у новој, односно обновљеној згради.

Селекторка Александра Сања Гловацки прошле године у ово време већ је била објавила своју селек- цију, а 72. издање Фестивала професионалних позоришта Војводине било је одржано од 18. до 25. априла у Народном позоришту “Тоша Јовановић” у Зрењанину. Сада ће имати прилику да још дуже одмерава које ће то представе за дециу и младе, те оне са вечерњег драмског репертоа- ра војвођанских позоришта заслужити да се по њеном избору нађу на програму 73. фестивалског издања.

Још једна новина је свакако везана за преузимање организације Фестивала професионалних позоришта Војводине од стране Народног позоришта/ казалишта/ Непсинхаз Суботица. Последњих деценија Фестивал ретко да је мењао место одржавања, јер се такорећи одомаћио у Народном позоришту “Тоша Јовановић” у Зрењанину. Разлог за то свакако је више пута најављено отварање реконструисане зграде Позоришта у Суботици, која ће овај пут, изгледа, заиста бити отворена. Пре неколико дана, после више од деценије након затварања и реновирања, поново су виђене ограде због радова.

Осим новог места и термина који још није прецизиран, али биће везан за почетак нове сезоне, септембар и октобар, из Удружења професионалних позоришта Војводине и Народног позоришта/ казалишта/ Непсинхаз јављају да ће 73. издање Фестивала имати и освежен програм, у смислу додатних садржаја који такође још увек нису прецизирани због продуженог рока припрема.    

И. Бурић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести