Боб Гелдоф о музеју и новом Live Aid-у за мигранте

НИШ: Након успешног концерта на Нишвилу, славни британски музичар Боб Гелдоф поклонио је директору манифестације Ивану Благојевићу своју усну хармонику, коју је те вечери свирао у једној блуз нумери, а која ће убудуће красити витрине Нишвил џез музеја, поред његове фотографије са концерта где свира на истој Хохнер усној хармоници, саопштили су из организације фестивала. 
geldof, tanjug
Фото: Tanjug/S.Miljković, arhiva

Директор Благојевић му је том приликом изложио свој концепт потенцијалног новог Live Aid-а 13. јула 2020, на 35 годишњицу славног догађаја. 

"Предложио сам Бобу да концерт посвети свим мигрантима на западно - балканској рути и да се прикупљеним новцем обнове порушени домови миграната, а да радни наслов те хуманитарне акције буде Хоме сњеет Хоме", рекао је Влагојевић. 

Градско поље у Нишкој тврђави било би идеално место које може да прими 100 000 посетилаца а сам Ниш налази се на главној раскрсници мигрантских путева, а поседује адекватан аеродром. 

Србија, Македонија, Албанија, Црна Гора и Босна и Херцеговина су највише оптерећене прихватом избеглица, али ништа мање проблема немају ни Грчка, Бугарска и Румунија па и Хрватска и Мађарска. 

Боб се сагласио да им треба помоћи, али да паралелно треба успоставити мир и покренути привреду њихових земаља на ниво пре ратова, као предуслов њиховог повратка.

"Сагласили смо се да земље Западног Балкана подносе највећи терет мигрантске кризе, а да највећи бенефит кризе имају најразвијеније европске земље које долазе до јефтине радне снаге којој припадају најтежи послови, често недостојни њиховог образовања. Боб је рекао да таква идеја захтева добру припрему и јединство свих земаља на западно-балканској рути али да није могуће обезбедити донаторе, музичаре, регулисати телевизијска права и све организовати до 13. јула 2020", изјавио је директор Нишвила Иван Благојевић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести