Боб Гелдоф: У моје време рокенрол је био извор идеја

НИШ: Боб Гелдоф, ирски музичар и познати светски хуманитарац изјавио је на прес конференцији на Нишвилу да је заједнички могуће решити проблем сиромаштва, који са собом носи и друге проблеме, између осталих, проблем идентитета. 
e
Фото: Youtube Printscreen

''''А идеја о идентитету корен је свих великих проблема у свету'''', рекао је новинарима у Нишу Гелдоф, који је 1985. на Вембли стадиону у Лондону организовао чувени концерт ''''Live Aid'''' за гладне у Етиопији. 

Гелдоф је рекао да је некад рокенрол био извор идеја, централна кичма културе, а да су данас то паметни телефони. 

''''У моје време то је био рокенрол, имао сам 12 година, слушао главне извођаче, међу којима и Дилана, који су говорили о променама. И ми смо почели да мењамо ствари'''', рекао је Гелдоф на конфеернцији за новинаре, а преноси Блиц. 

Упитан о могућности фузије ирске музике и џеза Гелдоф је рекао да је ирска музика ''''врло стара и елегантна, а џез је чак и у својој најпримитивнијој форми врло елегантан''''''.

Казао је да је више влео блуз него џез и да је с 15 година свирао у Даблину с Џоном Ли Хукером. 

''''И даље свирам с Bumtown rats, управо смо прошле недеље заврсисли нови албум, али део мене жели да ради несто више интерно, тако да соло бенд са којим свирам од 1996. задовољава тај интерни део мене. Они су невероватна група музичара и свирали су с мноштвом музича који су наступали на Нишвилу раније'''', навео је Гелдоф. 

Казао је још да је једина особа која је успела да споји ирску музику с џезом Ван Морисон, с којим су, додао је, свирали сви његови музичари. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести