Боемска рапсодија најслушанија песма 20. века

Песма групе Квин “Боемска рапсодија”, по подацима дискографске куће Универсал, најслушанија је песма на интернету из 20. века.
р
Фото: Youtube Printscreen

Рекли су да се никада неће добро продавати јер је у првобитној верзији трајала чак седам минута, а у задњој шест, спомиње Галилеја, Белзебуба и Скарамуша…

Настала је 1975. године и тада се врло често вртела на радио станицама, а пажњу на њу поновно је привукао нови филм истоименог назива. Спот је прегледан 1,6 милијарди пута, преноси ЦДМ.

Песма је крајем 1975. девет недеља била на првом месту листа, што ју је у то време чинило трећим хитом с најдужим раздобљем на врху.

Дискографске куће ЕМИ и Електра тада су у Великој Британији хтеле да исеку делове ове мега успешне песме. Али Роџер Тејлор је објаснио: “Рекли су да је предуга и да то неће функционисати. Мислили смо, можемо је исећи, али онда неће имати никаквог смисла. Пропустили бисте све различите угођаје песме и рекли смо – не. Или пролази цела или не пролази уопште”. И нису погрешили.

Дискографска кућа у саопштењу је објавила да је песма популарнија од Нирванине “Smells Like Teen Spirit” и “Sweet Child O’Mine”, групе Guns N’ Roses.

У филму “Боемска рапсодија” покојног фронтмена групе Фредија Меркурија глуми Рами Малек, а то остварење је, кажу из Универзала, песму приближило млађим генерацијама.

Универзал каже да последњих неколико недеља промовише сингл путем својих стрим платформи.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести