Бону Воксу се вратио глас, У2 наставља турнеју по Европи

БЕРЛИН: Певач ирског музичког састава У2 Боно Вокс саопштио је да му се глас у потпуности вратио и да може да настави европску турнеју.
EPA/Peter Kneffel
Фото: EPA/Peter Kneffel

Он је без гласа остао после неколико отпеваних песама на концерту у суботу увече у Берлину, због чега је концерт прекинут.

У саопштењу које је у недељу увече објавио његов агент, Боно наводи да ће турнеја бити настављена по плану, преносе данас француски медији.

"Консултовао сам одличног лекара и, захваљујући његовој нези, поново имам пун глас за остатак турнеје", рекао је 58-годишњи певач.

Боно је додао да је пресрећан и да му је лакнуло јер је искључена опасност било каквог озбиљног ризика, мада му је, како је навео, радост помутио прекид концерта пред берлинском публиком.

Обећао је да ће се његова група вратити у Берлин на крају турнеје како би тамо одржала нови концерт 13. новембра, за оне који су у суботу остали ускраћени.

Боно је у суботу изненада остао без гласа пошто је отпевао свега неколико песама на концерту пред хиљадама гледалаца у немачкој престоници.

"Веома нам је жао због прекида концерта. Боно је био у пуној форми и глас му је био у одличном стању уочи почетка концерта, али му се после неколико песама глас потпуно угасио. Не знамо шта се догодило и консултоваћемо лекара", саопштила је рок група тада на свом сајту.

Боно је потешкоће са гласом имао од самог почетка концерта, при чему је више пута пио из термоса, а на крају се публици обратио с речима да не може да настави концерт, наводе француски медији.

После изненадног прекида концерта, обожаваоци овог рок састава су се питали да ли ће седмомесечна турнеја У2 бити настављена.

Наредни концерт, по програму, биће одржан у Келну, а потом ће се У2 упутити у Француску, Португал, Шпанију, Данску, Холандију, Италију, Велику Британију и Ирску, а како је најављено, поново ће наступити и у Немачкој.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести