Бубњар групе Пинк Флојд Ник Мејсон долази у Београд

БЕОГРАД: На светски дан музике, 21. јуна, у Београд стиже Ник Мејсон, бубњар легендарне групе "Пинк Флојд" који ће заједно са својом супергрупом наступити у Центру "Сава" у оквиру велике светске турнеје под називом "Ник Мејсонова тацна препуна тајни".
pink flojd
Фото: Promo

Пројекат је имао своју премијеру у Лондону у мају 2018. године и то је био први наступ Мејсона од 2005. када је заједно са "Пинк Флојдом" наступио на "Live 8" концерту.

Сви досадашњи наступи у великим светским дворанама били су распродати, а у 2020. години на Мејсоновом репертоару ће се наћи и рани радови групе "Пинк Флојд", које ће београдска публика имати прилике да чује у Центру "Сава".

Мејсон, једини члан славне групе који је био у свим њеним поставама од оснивања па до последње турнеје 90-их и привременог окупљања за потребе концерта "Live 8", светску турнеју “Ник Мејсонова тацна препуна тајни” назвао је по њиховом другом албуму из 1968. године.

Мејсон је за овај пројекат саставио супергрупу са успешним светским музичарима који су публици познати из других бендова - Гери Кемп из састава Spandau Ballet, Ли Харис из бенда The Blockheads, басиста Гај Прат који је радио с Пинк Флоyд после одласка Роџера Вотерса и у соло пројектима Дејвид Гилмур, и Дом Бекен који је био сарадник Рика Рајта.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести