Чланови Загребачке филхармоније на пријему у Бановини

Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић примила је у холу Покрајиснке владе Војводине чланове Загребачке филхармоније.
1
Фото: Дневник/ В. Фифа

Напосредно пред први од три концерта у оквиру пројекта “Фил(м)хармонија” на којима, уз пројекције филмова мага златне ере немог филма Чарлија Чаплина, његову музику уживо изводи Загребачка филхармонија, под управом Крешимира Батинића, покрајинска секретарка Драгана Милошевић им је на овом пријему пожелела добродошлицу, у име Покрајинске владе и секретаријата на чијем је челу.

- Оваквим пројектима заиста подижемо културу на степеник више, заједничким снагама правимо мост, односно универзални језик који јесте наша уметност и оно чиме се бавимо. И сама сам виолиниста по струци и колега и зато ми је још већа част да вам се обратим. Као што су и филмови величанственог Чарлија Чаплина, који је без и једне изговорене речи показао, доказао и дочарао на најсавршенији могући начин све оно што представља живот, сваку емоцију, тако и ви то чините кроз музику - истакла је Драгана Милошевић.     

Захваљујући се на добродошлици, директор Загребачке филхармоније Мирко Бох је рекао да их весели што су опет овде, након седам година, што сарађују са Музичком омладином Новог Сада. Он је изразио наду да ће и у будућности сарађивати, јер музика спаја и нема граница. 

Н.П-ј. 

Фото: Дневник/ В. Фифа
Фото: Дневник/ В. Фифа

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести