Дневник сазнаје: Погорелић свира и са оркестром РТС-а

НОВИ САД: Како је „Дневнику” потврдио маестро Бојан Суђић,  један од највећих пијаниста данашњице Иво Погорелић извешће са Симфонијским оркестром РТС-а 16. децембра у Коларчевој задужбини чувени Концерт за клавир и оркестар у Ф-молу Фредерика Шопена.

И заправо ће то бити, после пуних 28 година одуства, његов први наступ у нашој најпознатијој концертној дворани. Подсетимо, два дана касније, 18. децембра, како је наш лист први објавио, Погорелић ће на Коларцу извести и реситал, а програм творе Сонатина у Еф-дуру Муција Клементија, Соната у Де-дуру Јозефа Хајдна , Соната бр 23 у еф молу оп. 57 Лудвига ван Бетовена, Балада бр. 3 Фредерика Шопена, као и три Трансцеденталне етиде Франца Листа (бр 10, 8 и 5), те Ла Валсе Мориса Равела.

Иначе, Погорелић је пре безмало три деценије већ наступао са Симфонијским оркестром РТС-а, с тим да је тада београдску публику одушевио Концертом за клавир и оркестар у б молу Петра Илича Чајковског.

По речима маестра Суђића, који ће и дириговати 16. децембра, карте за овај концерт биће пуштене у продају почетком септембра, по отварању нове сезоне Симфонијског оркестра РТС-а. А сезону ће 1. септембра, у Ноћи музике, отворити спектакуларан концерт на Ташмајдану. 

М. Стајић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести