Ђуле Ван Гог: Публика може да нам промени сет листу на концертима

БЕОГРАД: Рок бенд Ван Гог одржаће концерте 11. и 12. марта у Комбанк дворани поводом обележавања 25 година од изласка албума "No comment", а чланови бенда Звонимир Ђукић Ђуле, Србољуб Радивојевић Срба и Драган Ивановић најавили су за Тањуг да ће на концерту свирати 27 песама које буде расположење пубике и сликају ватрометом боја и звука богат опус бенда.
Đule Van Gog exit day/ jelena ivanovic
Фото: Дневник (Јелена Ивановић)/Ђуле Ван Гог

Ван Гог постоји 36 година, а пре три године одржали су антологијски концерт без струје у Комбанк дворани.

На истом месту, према Ђулетовим речима, публику очекује нешто сасвим другачије.

"Публика може да рачуна на Драганов убитачан бас, на посебности које Срба просипа на бубњевима и на бројне гитарске рифове свих оних песама уз које је наша публика стасавала деценијама уназад. На нашој сет листи наћи ће се и песме које нисмо тако често свирали на концертима. Свираћемо концерте у Комбанк дворани са великим узбуђењем. Биће то ватромети боја и звука за нас и за публику", казао је Ђуле.

Према његовим речима, сет листа може да се промени 15 минута пред почетак концерта.

"Биће 27 песама. То је сигурно, али публика може да нам промени сет листу својом енергујом. За сада планирамо да публику поведемо на путовање кроз време и стваралачке фазе бенда...због тога ћемо кренути жестоко на почетку концерта. Нисам сигуран да ће ико седети у Комбанк дворани", казао је Ђуле.

Срба каже да је Комбанк дворана одличан простор за концерте.

"Ту се осећамо као у свом студију. Биће супер", каже он.

Концерт је, према Ђулетовим речима, посвећен албуму "Но цоммент" који је бенд објавио пре 25 година.

"Тада смо свирали два концерта у београдском СКЦ-у. Било је незаборавно због енергије на тим наступима које смо поделили са публиком. Тај албум нам још увек одзвања у ушима. Звук који смо форсирали на тим концертима остао је карактеристичан за бенд све до данас", казао је Ђуле.

Фронтмен бенда се присећао да никада не би помишљао да постане певач "Ван Гога" да га на то није охрабривао Милан Младеновић из групе "Екатарина велика".

"Нисам знао да изговорим слово р. Буквално сам једва преживео одлуку да постанем певач бенда", казао је Ђуле.

Како каже, када заједно са члановима бенда буде славио 40. рођендан, правиће се као да се ништа није догодило.

"Биће то нови почетак, након ресетовања. Планирамо настајање документарца о бенду. Забележили смо много невероватних момената које смо пролазили деценијама уназад. Узећемо све те хард дискове и предати редитељима на анализу. Волео бих да Душан Булић и Ана Крстић умешају ту своје прсте. Чупко, такође. Волео бих да то путовање буде аутентично. да не правимо филм ради филма. Наша деца и унуци ће гледати како смо спавали по бензинским пумпама, на који начин смо убацивали иструменте у воз...", казао је Ђуле.

Драган Ивановић напомиње да прати данашњу музику.

"Волим да чујем шта раде нови бендови. Једини у бенду Ђуле не слуша актуелне хитове. Млађе колеге нас питају како су настајале песме Ван Гога. То је нормално, али они морају да имају своју музику", каже Ивановић.

Ђуле наглашава да имамо пуно талентованих младих музичара и да им је потребна подршка медија.

"Медији нису наклоњени младим талентованим бендовима. Морали би да учине све да се ти млади људи чују гласније", каже Ђуле и додаје да ће публици у мају представити нови сингл.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести