Егзит позвао 33 бенда са регионалног конкурса на фестивал

БЕОГРАД: На најширем регионалном конкурсу за младе музичаре, Play@EXIT, у организацији EXIT фестивала и Студентског културног центра Нови Сад, и ове године изабрани су извођачи који ће наступити на овогодишњем EXIT фестивалу од 5. до 9. јула.
egzit F--F7936
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Највећи део њих ће се на Noiž Future Shock бини придружити публици већ добро познатим именима домаће и регионалне сцене, који на ову бину доносе најбољи пресек нових музичких тенденција са Балкана.

Победници овогодишњег конкурса Play@EXIT представиће своје умеће и на осталим музичким зонама широм Петроварадинске тврђаве као што су мтс Dance Arena, Addiko Fusion, No Sleep Novi Sad и Urban Bug бина.

Поред победника Play@EXIT конкурса, на Noiž Future Shock бини наступиће добро позната имена регионалне сцене.

Нишки Новембар, некадашњи „Студени Студени“, који ће донети импресиван опус од тридесет година на сцени и пет студијских албума, затим Remedy, нови бенд Nemanje Kojića Coyota, са својом музиком коју описују као чистокрвни модеран rock'n'roll, stoner/post hardcore rock са примесама госпела, соула, хип-хопа и регеа.

Њима ће се придружити и новосадска ливе атракција Пикник, као и сарајевски хип-хоп тандем Helem Hejse.

Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Публика ће имати прилике да чује и састав Maika, нови бенд Иде Престер, етно панк са хармоником и саксофоном, Чао Порторож, punk/indie rock бенд из Љубљане, те Sputnik indie-electro поп састав из Новог Сада.

Напокон у дом ауторске музике долази британски The Fedz са својим аутентични соул вајбом из шездесетих, потом чувена кавер петорка Гифт која ће представити свој ауторски деби албум, као и њихове суграђанке, пунк роцк трио 3 Капљице.

Наступ ће имати Егзитов млади херој, тринаестогодишњи Johnny Ranković са својим бендом The Churlians.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

На Noiž Future Shock долазе и победници Play@EXIT конкурса, који презентују будућност ауторске музике: инструментални stoner/post rock бенд из Италије Stranger In My Town, београдски састав Синк, rock'n'roll бенд из Ниша Прљаве сестре, затим два новосадска бенда, Пенетратори и Норвешка Шума, енергичан електро сценски поп спектакл приредиће нам Љубичице из Панчева.

Београђани Бвана из Лагуне и незнани лудаци изводиће хип-хоп деведесетих са ливе инструментима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести