EXIT и даље међу најбољим фестивалима у Европи

НОВИ САД: На званичном избору за најбоље фестивале у Европи (European Festival Awards) на којем учествује  350 фестивала из више од 35 земаља старог континента, сва четири фестивала у организацији EXIT тима изгласани су међу 10 најбољих, сваки у својој категорији.
egzit, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

  EXIT је гласовима публике и девету годину узастопно изабран у 10 најбољих фестивала Европе и то у главној категорији за "Најбољи велики фестивал" заједно са осталим гигантима као што су белгијски Томмороњланд, холандски Лоњландс, немачки Wacken Open Air или суседни Сигет у Мађарској, саопштила је Прес служба EXIT фестивала. 

 EXIT је добио и још два велика признања од стране стручног жирија са додатне две номинације у две специјалне категорије, "Таке а Станд!" награду за друштвено ангажовано деловање, али и за најбољег организатора на нивоу целе Европе. 
 Разлог лежи у томе што су сва четири фестивала у организацији EXIT тима - EXIT у Србији, Сеа Стар у Хрватској, Револутион у Румунији и Сеа Данце у Црној Гори, изгласани међу 10 најбољих у Европи, сваки у својој категорији.

 Са номинацијама за још две специјалне награде, EXIT тим има укупно чак шест номинација од укупно 12 различитих награда за најбоље фестивале. 
 Победнике бира публика из целе Европе, заједно са стручним жиријем, који чине истакнути појединци из света фестивалске индустрије, а листА свих финалиста можете да се види  на званичном сајту Европских фестивалских награда https://eu.festivalawards.com/. Проглашење ће бити  на церемонији доделе награда у Гронингену у Холандији 17. јануара 2018. EXIT је ову награду освојио 2013. године, док је Сеа Данце свог првог фестивалског "Оскара" добио 2014. године. 

 У уторак 12. децембра стижу и прве EXIT улазнице по поклон цени од 5.990 динара, што је уштеда од рекордних 70 одсто у односу на њихов финални износ. Прве улазнице за EXIT сваке године се распродају за свега пар сати, а њихова следећа цена биће аутоматски подигнута након што најбржи разграбе овај први контигент. 

 Улазнице у Србији продаваће се од подне на сајту www.EXITfest.org, као и на благајни Gigs Tix у Париском магазину у Новом Саду, а на осталим благајнама Gigs Tix широм Србије биће доступне од 13 сати.

 Будући да се сваке године на Gigs Tix благајни у Париском магазину у Новом Саду створи ред за куповину улазница, најватреније љубитеље фестивала који тамо дођу у уторак преподне, поред поклон цене улазница очекују и додатни вредни поклони, али и друга изненађења.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести