Филхармоничари оживели Хари Потера пред 1500 људи

БЕОГРАД: Радост малишана и њиховох родитеља испунила је данас Коларац док је Београдска филхармонија свирала бесплатан концерт назван "Хари Потер и Чаробњаков камен". 
filharmonija kolarac, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Жеља да присусутвују прворазредном културном догађају мотивисала је клинце и њихове родитеље да потпуно испуне нашу најзначајнију концертну дворану. 
У Коларцу, који је специјално за ову прилику био украшен жутим балонима било је хиљаду и по душа што је по речима разводника на вратима дворане апсолутни рекорд ове концертне сезоне. 
Ако узмемо у обзир да је концертна сезона нашег најзначајнијег оркестра годинама уназад рапродата пре старта првог концерта, онда је јасно да Београдска филхармонија дефинитивно заслужује нову дворана са већим капацитетом за публику.
Док су филхармоничари под управом диригента Александра Којића изванредно оживљавали музику Џона Вилијамса клинци су глано коментарисали шта чују и виде. 
У томе им је у паузама између композиција помагала Бранислава Подрумац. 
Иначе Којић је очекивано за ову прилику имао чаробни штапић. 
На крају концерта Бранислава Подрумац је позвала клинце да уживају на клизалишту испред Музеја савреме уметности у Београду где ће бити у прилици да слушају снимак концерта на отвореном Београдске филхармоније.
Улазница за клизање је цртеж на било коју тему. 
Сваке сезоне Београдска филхармонија приређује концерте за децу, када се више од 6000 малишана упозна са звуком великог оркестра.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести