Garbage 28. јуна свирају у Београду

БЕОГРАД: Дугоочекивани концерт америчког рок бенда "Garbage" одржаће се 28. јуна на Базенима "11. април" на Новом Београду, најавили су данас организатори. 
r
Фото: Youtube Printscreen

"Garbage", који чине Ширли Менсон, Дјук Ериксон, Стиви Маркер и Буч Виг, годинама су јако популаран бенд у Србији, а последњи пут наступили су у 2005. године на Егзит фестивалу у Новом Саду. 

Заједно наступају 25 година. До сада су продали преко 17 милиона примерака албума и наступали у преко 35 земаља. Након што су се Буч, Дјук и Стиви окупили у Медисону (Висконсин) 1993. и годину дана касније им се прикључила Ширли, 1995. године избацили су деби албум "Garbage", који је продат у преко четири милиона примерака. 

Њихов јединствени звук и провокативна визуелна естетика изазвали су велику пажњу јавности широм света и донели им огроман успех. 

Други албум бенда, "Version 2.0" (1998) такође је продат у преко четири милиона примерака, доживео је велике успехе на светским топ листама, али и неколико номинација за Граммy, укључујући и номинацију за албум године. 

Наредне године бенд је провео на светској турнеји а врхунац кампање којом су промовисали албум било је и снимање насловне песме за филм о Џејмсу Бонду "The World Is Not Enough". 

Нешто касније дошли су и платинасти албум "Beautiful Garbage" (2001), а затим и "Bleed Like Me" (2005), а након седмогодишње паузе, дошло је и пето студијско издање "Not Your Kind of People" (2012), које се нашло на листи Топ 50 албума магазина "Rolling Stone" и названо је "алтернативом свему" од стране престижног "Pitchforka". 

Двадесет година од свог деби издања прославили су 2015. године распродатом "20 Years Queer” турнејом. 

Њихов најновији студијски албум "Strange Little Birds" објављен 2016. године, дебитовао је на првом месту Билбордових Top Rock и Alternative Album листа, а био је и на 14. месту листе Биллбоард 200. 

Пре две године објавили су и јако добро прихваћену и читану аутобиографију "This Is The Noise That Keeps Me Awake" коју је приредио Џејсон Коен и за коју је сваки члан групе написао део приче, а одмах затим кренули и на заједничку турнеју по Северној Америци с легендарном групом "Blondie". 

Већи део прошле године провели су на турнеји по Европи, Северној Америци и Мексику, прослављајући 20 година од свог другог издања "Version 2.0". 

Тренутно раде на новом, седмом албуму који би требало да заврше до краја ове године. 

Након много година ишчекивања, "Garbage" је уврстио и Београд на листу датума за 2019.годину. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести