Јосипа Лисац вечерас у Сава Центру

БЕОГРАД: Музичка дива Јосипа Лисац ће вечерас, концертом у Сава Центру, завршити слављеничку турнеју поводом 50 година каријере, а специјални гости биће загребачки бенд “Chui“, с којима је недавно објавила песму “Теби путујем”.
josipa lisac
Фото: Youtube Printscreen

Јосипа Лисац је слављеничку турнеју започела на прошли Дан заљубљених 2017. године управо у Београду, у распродатом Сава Центру. 

Давне 1967. телевизијска екипа из Београда и људи из Џубокса дошли су у Загреб у потрази за младим талентима. Била сам чланица групе “О'Хара”, запазили су нас, сутрадан су нас ангажовали и снимали смо емисију “Концерт за луди млади свет”. Љубав између Београда и мене живи и данас, истакла је она. 

Лисац је рекла да је веома срећна што ће се поново видети с београдском публиком.

Брзо је прошло време од прошлог концерта. Публику и мене везује обострано поштовање, каже Јосипа Лисац.

Уникатна појава музичке сцене - вокално супериорна, специфичних интерпретација и неконвенционалног стила, Јосипа Лисац је изградила свој карактеристични певачки и модни идентитет с потписом. 

Препознатљива је по хитовима какви су “Магла”, “Хир, хир, хир”, “Где Дунав љуби небо”, “Богиња”, “Данас сам луда”... 

У тих 50 година мени је апсолутно најлепша музичка сарадња и живот са Карлом Метикошем (1940-1991). Он је направио за мене најлепше песме које живе и данас. Направио је антологијски албум “Дневник једне љубави” (1973) и аутор је двеју рок опера “Губец Бег” (1975) и “Гричка вештица” (1979). Направио је све могуће хитове као “Магла”, “Данас сам луда”... То су најлепши тренуци, на то сам поносна, каже Јосипа.

Улазнице за концерт Јосипе Лисац коштају 1.800, 2.100, 2.400 и 2.800 динара на благајни Сава Центра и преко мреже Евентим.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести