Карте за турнеју Спрингстина и до 5.000 долара, фанови љути

САД: Карте за турнеју легендарног америчког музичара Бруса Спрингстина коштају у овом тренутку између 4.000 и 5.000 долара, према специјализованом софтверу за процену вредности улазница, што је изазвало бес код његових фанова, преносе амерички медији.
s
Фото: Youtube Printscreen

Наиме, америчка компанија за продају и дистрибуцију карата "Тикетмастер" објавила је понуду карата за концерте предстојеће турнеје "The Bossa" према којој се по тим ценама може купити средњи ниво у дворанама.

Систем "Тикетмастера" направљен је да би се спречила препродаја улазница, а функционише по принципу "динамичног одређивања цена", односно то колико ће коштати улазнице директно зависи од потражње за њима.

То се остварује тиме што систем одговара на потражњу, повећавајући или снизавајући цене у складу са заинтересованости купаца.

Овај систем је направљен како екстрапрофит од улазница не би одлазио у џепове тапкароша, који у САД углавном преко интернета препродају своје карте, већ да би се повећала зарада извођача и организатора разних манифестација, а правим љубитељима обезбедило да улазнице набављају по реалној цени.

Међутим, у случају концерата Бруса Спрингстина, све је отишло у негативну супротност, па су цене улазница од по неколико хиљада долара разбеснеле добар део љубитеља музике чувеног рокера.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести