Композитору Радету Радивојевићу награда "Дарко Краљић"

БЕОГРАД: Композитору Радету Радивојевићу свечано је уручена награда "Дарко Краљић" за животно дело у области популарне музике у Народном позоришту у Београду, а уприличен је и пригодни концертни програм
r
Фото: Tanjug (Jadranka Ilić)

Награду је уручио председник Секције композитора џез и забавне музике Удружења композитора Србије Срђан Марјановић, а Радивојевић је истакао да, иако је у животу добио много признања, оно које долази од његових колега за њега има посебан значај.

Ревијски оркестар Музичке продукције РТС-а, вођен диригентом Огњаном Огијем Радивојевићем, отворио је концертни репертоар извођењем тема из телевизијских серија и филмова - "Горе-доле", "Победник остаје", "Пут успомена" и "Заборављени умови Србије."

Оркестру се на сцени придружио и хармоникаш Славко Цале Митровић.

Иако је током своје богате каријере експериментисао с различитим музичким жанровима, Радивојевић се ипак једног никада није одрекао - музике за децу.

Тим поводом, Хор Дечјег културног центра је под диригентском управом Невене Ивановић, извео Радивојевићеву нумеру "Кад деца мала постану људи", компоновану по стиховима Мирјане Радивојевић.

Дечјем хору се на сцени придружио и глумац Иван Михаиловић и с њима извео нумеру "Помак у свемиру", коју је Радивојевић компоновао на стихове Љубивоја Ршумовића.

Публици су приказане и видео пројекције нумера које је Радивојевић компоновао на стихове познатих писаца.

Песму "Предсказање љубави", компоновану по стиховима Милована Витезовића, извео је глумац Феђа Стојановић.

Глумци Вјера Мујовић и Александар Срећковић Кубура заједно су с Радивојевићем извели нумеру "Вео", по мотивима писања Иве Андрића.

По стиховима Душка Трифуновића компоновану нумеру "Друге се песме чују" извели су Маја Оџаклијевска и Огњан Оги Радивојевић.

Забавни програм чинили су и вокални солисти Јелена Пајић, Дуња Вукашиновић и Милена Драговић, док су водитељи били Вјера Мујовић и Александар Срећковић Кубура.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести