Концерт Иве Погорелића 10. октобра на Великој сцени СНП-а

НОВИ САД: Легендарни пијаниста Иво Погорелић наступиће 10. октобра уз пратњу Војвођанског симфонијског оркестра, под управом маестра Србољуба Динића, на Великој сцени Српског народног позоришта, са почетком у 20 часова.
p
Фото: Promo

За новосадску публику свираће Концерт за клавир и оркестар бр. 2 Фредерика Шопена. Оркестар ће још извести Увертиру за оперу Чаробни стрелац К. М. фон Вебера и Симфонију бр. 4 (“Италијанска”) Ф. Менделсона.

За преко четири деценије раскошне пијанистичке каријере, остварио је аутентична достигнуćа, која подједнако цене и публика и критика, док су његови концерти широм света стекли статус жељно ишчекиваних култних догађаја.

Након што је изазвао велико интересовање на Шопеновом пијанистичком такмичењу 1980. године, захваљујући свом иновативном тумачењу музичких дела и задивљујућој извођачкој техници, Иво Погорелић већ наредне, 1981. године почиње интезивну серију концерата у најпрестижнијим концертним салама у Европи, Северној Америци, Аустралији и Јапану. Наступао је са свим водећим оркестрима данашњице попут Бечке и Берлинске филхармоније, Лондонског, Бостонског и Чикашког симфонијског оркестра, Њујоршке филхармоније и многих других.

И након четрдесет година, Иво Погорелић, истим интензитетом наступа и одушевљава публику широм света. Његова концертна активност у текућој сезони укључује наступе у Европи и Северној Америци и програме у потпуности посвећене делима Фредерика Шопена.

Карте за концерт су у продаји на благајни Српског народног позоришта, према радном времену билетарнице.

Цене улазница: 6.000 динара (партер) и 5.000 динара (балкон).

Продукцију догађаја потписују Војвођански симфонијски оркестар и Музичка омладина Новог Сада, а за присуство концерту неопходно је ношење заштитне маске, као и једна од наведених потврда:

-о потпуној вакцинацији;

- о прележаној болести Ковид-19; *датум прележане болести не сме бити старији од шест месеци;

- о негативном ПЦР тесту на Ковид-19 не старијој од 72 сата;

- о негативном брзом антигенском тесту.

Сви протоколи се спроводе у циљу даљег несметаног рада културних установа.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести