Концерт посвећен Арсену Дедићу 30. маја у Сава центру

БЕОГРАД:  Концерт под називом "Све било је музика" посвећен опусу најзначајнијег шансоњера са простора некадашње Југославије Арсену Дедићу биће одржан 30. маја у Сава центру.
e
Фото: Youtube Printscreen

Арсенову музику интерпретираће Габи Новак, Матија Дедић, Ана Станић, Петар Грашо, Фрајле, Сергеј Ћетковић, Бојана Стаменов, Никша Братош, Клапа "Маслина", а као специјални гост на концерту појавиће се Хор "Колибри". 

Арсенову поезију говориће познати београдски глумац Драган Вујић Вујке. 

Матија Дедић чувени џез пијаниста и син Арсена Дедића и Габи Новак каже за Танјуг каже да се на организацију оваквог догађаја одлучио јер је пре три године концерт посвећен његовом оцу у Сава центру имао велики успех. 

"Београд је несумњиво град у којем има највише поштовалаца музике Арсена Дедића. Мој задатак је да одржим сећање на изузетан музички опус Арсена Дедића на целом простору некадашње Југославије", казао је Дедић и додао да у Београд 30. маја стииже Клапа "Маслина" из Шибеника, града у којем је рођен Арсен Дедић. 

"Биће то прилика да публика у Београду чује песме аутентично изведене у најбољој традицији далматинског музичког културног наслеђа. Дугујем свом оцу организацију оваквих догађаја. Никада нисам желео да позивам неке "капиталце" на овакве концерте који нису имали никакве везе са мојим оцем...Сви учесници концерта у Сава центру на неки начин су повезани са мојим оцем...Основна мера је велика љубав према његовој музици", казао је Матија. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести