Концерт Слободана Тркуље 13. марта у Комбанк дворани

БЕОГРАД: Музичар, мултинструменталиста, композитор и певач, Слободан Тркуља и састав „Балканополис“, наступиће поново пред београдском публиком 13. марта од 19 сати у Комбанк дворани.
trkulja
Фото: Anastasija Asja Zec

Уметник је традиционално последњих година имао редован велики концерт барем једном годишње у Сава центру, али како та установа услед пандемије и даље не ради, нови изазов му је свакако Комбанк дворана, престижно место за многе познате музичаре.

Овај иноватор звучних традиција, који са својом групом „Балканополис“ оплемењује глобалну музичку сцену, пођеднако је хваљен од публике и светске критике, која га убраја у ред националног блага Балкана.
Звук Тркуље дефинишу као нови музички талас, а за последњих 20 година, под његовим утицајем су настали бројни музички састави.

Тркуља је као солиста сарађивао са светским уметницима попут фадо уметнице Маризе, Далараса, Олете Адамс, Јосипе Лисац, са холандским Метропол оркестром, џез и филхармонијским оркестрима.

Памте се његови наступи у Кини, где ужива велику популарност, посебно пред 30.000 посетилаца у оквиру Експо изложбе у Шангају, а недавно је у овој земљи наступао у новогодишњем програму када га је преко телевизије у директном преносу гледало милијарду људи.

Један је од амбасадора културне сарадње Србије и Кине и креативни амбасадор Србије кроз програм „Србија ствара".

Критичари његову музику описују следећим анализама: „савремена и уметнички интелигентна синтеза традиционалне српске музике и модерног џеза и фузије“, „асиметричних тактова Балкана и ударних ритмова модерног фанка“, а онда су записали - „невиђени примери ритмичних ватромета, али и као најбоље чувана музичка тајна Балкана.

Како најављују организатори, Комбанк дворана ће 13. марта бити простор за откривање ове музичке тајне и незаборавни музичко-сценски доживљај - спектакл.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести