Концерт у част Мише Алексића 16. августа на Ташмајдану

БЕОГРАД: У знак сећања на легендарног Мишу Алексића, српског и југословенског басисту, једног од оснивача и дугогодишњег члана бенда Рибља чорба, који је преминуо прошле године, на стадиону Ташмајдану ће 16. августа бити одржан концерт „Рибље чорбе“.
r
Фото: Youtube Printscreen

У част Мише Алексића "Рибља чорба" наступиће са пријатељима, најавили су данас организатори.

Концерт ће се реализовати у у организацији Центра београдских фестивала - ЦЕБЕФ-а и Мелос естраде.

Миша Алексић је био и композитор и копродуцент многих познатих нумера популарног састава, које ће се изводити на концерту, а како због пандемијске ситуације испраћај у присуству пријатеља није био могућ, концерт је начин да се колеге и пријатељи, уз присуство обожаватеља и верне публике, опросте од Алексића како доликује и то на његов рођендан.

Фронтмен групе, Бора Ђорђевић, описао је њихов однос у неколико реченица

"Миша је био много више од члана бенда. Он нам је никад прежаљени брат. Ниједна одлука није донета без његовог мишљења. Био је изузетан аутор, тако да ћемо на концерту сви изводити његове композиције а, а премијерно ће бити изведена последња песма коју је направио - Две гитаре".

На овом посебном догађају, као гости ће се појавити и чувена имена домаће рок сцене: Момчило Бајагић, Звонимир Ђукић, Никола Чутурило и Жика и Драги Јелић.

Целокупан приход од улазница је намењен породици Мише Алексића.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести