Концерти Опере СНП-а у време првомајског карантина 

Опера Српског народног позоришта најавила је серију мини концерата у различитим деловима Новог Сада током полицијског часа за првомајски празник, који ће бити организовани уз подршку Полицијске управе Нови Сад.
opera snp
Фото: Dnevnik (Branko Lučić)

“За многе је култура нешто секундарно, не од велике важности за здравље или живот. Ипак, ми не верујемо да је тако и то нам је показало искуство, али и реакације које добијамо из целог света од почетка пандемије. Наше извођење песме ’Белла циао’ било је планетарна вест. Слично је било и са првим икада онлине извођењем ’Оде радости’ са скоро 60 адреса света, а за светски Дан позоришта донели смо уметност на кућне адресе, у изузетно емотивним околностима. Верујемо да је време да нешто слично поновимо”, објашњава директор Опере СНП-а Александар Станков.

Осам чланова оркестра (у формација два гудачка квартета) и двоје солиста - мецосопран Јелена Кончар и баритон Жељко Андрић, од 30. априла до 3. маја, сваки дан у 19 часова на другој локацији (Лиман, Подбара, Ново насеље, а последње вечери је одредиште угао Булевара ослобођења и Улице Пап Павла) извешће дела популарне класике. Програм саткан од првог става Моцартове „Мале ноћне музике”, арије „Хабанера” из опере „Кармен”, чувених песама „О соле мио” и „Белла циао”... уједно ће бити и знак захвалности за све оне који су неуморно радили током полицијских часова и карантина, од медицинских радника, преко медија до припадника полиције. “Док смо на позорници, понекад се занесемо сопственом филозофијом позоришта, улогом претеча друштвених промена, и у томе изоставимо публику. Не можемо да очекујемо да ћемо се сутра вратити у сале, као да се ништа никада није десило, али можемо да се вратимо коренима позоришта и музике, можемо да се вратимо публици. Можемо да покажемо да је позориште и даље ту”, порука је СНП-а.     

М. С.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести