„Корзо” од 20.22 у знаку виртуоза

Маестро Александар Марковић, прослављени виолиниста Стефан Миленковић и Војвођански симфонијски оркестар први пут ће удружити уметничке потенцијале вечерас на концерту „Корзо”.
срб
Фото: С. Дорошки

У питању је сад већ традиционални наступ на отвореном, на новосадском Булевару Михајла Пупина, који се реализује у сарадњи са Фондацијом „Нови Сад - Европска престоница културе” у оквиру пројекта „Калеидоскоп културе”. 

– Драго ми је да ћемо, ето, први пут маестро Александар Марковић и ја наступити заједно баш у Новом Саду, и баш на „Корзу”, највећем концерту у оквиру „Калеидоскопа културе” – изјавио је Стефан Миленковић. – Наступ на отвореном увек је спектакл, али истовремено и посебан изазов за нас извођаче, јер потребна велика енергија да се попуни тај огроман простор. Тако смо бирали и дела, да буду необична, а опет атрактивна.

А тај програм, осмишљен за ову прилику, обухвата низ виртуозних дела, при чему нека од њих, попут Лигетијевог Румунског концерта или Кодаљевих Плесова из Галанте нису код нас често извођена. А биће ту и Равелов Болеро, и Сарасатеова Фантазија Кармен, Концертна полонеза у Д-дуру Хенрика Вијењавског...

Концерт симболично почиње у 20.22. 

М. С.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести