Лазару Ларију Вучковићу награда за животно дело Нишвила

НИШ:  Једном од најзначајнијих џез музичара са ових простора, пијанисти, композитору и аранжеру Лазару Ларију Вучковићу, уручена је данас овогодишња награда за животно дело коју традиционално додељује “Nišville” џез фестивал.
Lazaru Lariju Vučkoviću nagrada za životno delo Nišvila  Foto Nišvil, promo
Фото: Лазару Ларију Вучковићу награда за животно дело Нишвила  Фото: Нишвил, промо

Џез доајену вредно признање је на свечаности Градској кући уручила већница за културу Јелена Митровски.Славни музичар је рекао новинарима да му је приређена велика част уручењем овог значајног признања. 

"Имао сам велику срећу да свирам са великим људима из целог света и зато ми је драго што је признање стигло баш из моје земље. Током каријере користио сам мотиве из нашег богатог музичког наслеђа као што је то чинио Душко Гојковић. Написао сам Лазино коло, Белграде Блус...и срећан сам што су данас у САД све популарнији ти етно звуци" казао је Вучковић и напоменуо да је имао живот који личи на сан. 

"Долазио сам у Сан Франциско да слушам Биг Бендове, Мајлса Дејвиса...Након тога сам свирао са врхунским музичарима...сада у Нишу на отварању Нишвила наступа 5 Биг Бендова и то је сјајно" казао је Вучковић.

Он сматра да је Нишвил најбољи аутентични фестивал у Србији. 

Осим десетина албума које је потписао својим именом, а који су без изузетака одлично оцењени од критике, Лазар Лари Вучковић је током каријере која траје пуних шест деценија наступао и снимао са многим великим џез музичарима као што су: Клифорд Џордан, Декстер Гордон, Душко Гојковић, Лаки Томпсон, Фили Џо Џоунс и други. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести