Лена Ковачевић 13. јула у СКЦ-у

БЕОГРАД: Након неколико изузетно успешних албума, најновијих синглова који бележе велики број прегледа и многобројних наступа у Србији, региону и иностранству, Лена Ковачевић ће са својим музичарима наступити 13. јула у башти СКЦ-а у оквиру фестивала Белеф. 
lena kovacevic
Фото: Youtube Printscreen

Ковачевић најављује жанровски врло рзноврстан репертоар, посебно аранжиран, “путовање кроз своје албуме”, али и традиционалне песме с Косова и Метохије.

Певачица и композитор Лена Ковачевић дипломирала је на престижном Музичком конзерваторијуму у Амстердаму. 

Објавила је три албума за домаће тржиште, а њен музички стил представља спој поп и џез музике. 

Албум “Добар дан за певање” (ПГП РТС) објављен је 2009. године, “Сан” из 2013. проглашен је најбоље продаваним албумом у читавом региону, а “Џезери”, рађен у Њујорку и Београду, објављен је крајем 2015. године као њен албум-омаж, посвећен Бајагиним песмама и први тираж распродат је за непуних месец и по дана.

Ковачевић се сматра једним од најважнијих музичара нове генерације, наступала је на бројним фестивалима у Европи са уметницима, као што су Ди Ди Бриџвотер, Најџел Кенеди, Кенди Далфер, Ренди Крофорд и сарађивала са познатим басистом Џоном Клејтоном. 

Њен састав сачињен је од врсних музичара, с којима наступа од 2009. године, а све их повезује страст према колажу поп и џез звука и традиционалних песама Балкана.

Недавно су имали концерте у Бечу, Чикагу и Њујорку.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести