Маестралан наступ оркестра СНП у Бејруту

Оркестар Српског народног позоришта имао је успешна наступ на познатом "Ал Бустан" фестивалу у Бејруту, а по речима шефа диригента Данлуке Марчана и Хор СНП је пре две године оставио веома добар утисак, те се сарадња проширила гостовањем оркестра. 
r
Фото: Pokrajinska vlada

Овог пута наступ новосадског ансамбла био је, како каже, у складу с поднасловом фестивала "Крешендо", посвећеног делима италијанских композитора и њиховом утицају на светску музичку сцену.

Новосадски оркестар има четири наступа на фестивалу у Бејруту, 3. марта били су део гала концерта посвећеног италијанском белканту, где је солисткиња била руска сопранисткиња Венера Гимадијева. 

Две вечери касније извели су три Паганинијева виолинска концерта, а вечерас Окестар Српског народног позоришта пратиће две младе италијанске звезде, виолончелисткињу Ерику Пикоти и пијанисткињу Ванесу Бенели Мозел у Дворжаковом концерту за виолончело, односно, у Равеловом концерту за клавир и оркестар. 

Оркестар ће вечерас водити један од најпозатијих контрабасиста данашњице Енрико Фагоне. 

За крај гостовања у Бејруту, ансамбл нашег националног театра очекује концертно извођење Вердијеве "Травијате".

Наступу новосадских музичара у Бејруту приусуствовала је и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, а првог дана и амбасадор Србије у Либану Елмир Елфић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести