Маестралан наступ Оркестра СНП-а у Бејруту

НОВИ САД: Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је претходних дана наступу оркестра Српског народног позоришта у Бејруту (Либан), на познатом „Ал Бустан“ фестивалу.
orkestar snp
Фото: vojvodina.gov.rs

По речима шефа диригента Оркестра СНП-а, Ђанлуке Марчана пре две године је наступио Хор Српског народног позоришта, када је оставио веома добар утисак, да би се та сарадња данас проширила и са нашим професионалним оркестром СНП-а, који ових дана наступа у складу са поднасловом фестивала „Крешендо“, посвећено делима италијанских композитора и њиховом утицају на светску музичку сцену.

У Бејруту, на фестивалу „Ал Бустан“ Оркестар СНП-а наступа четири пута, тако да је 3. марта био део гала концерта посвећеном италијанском белканту, солисткиња је била руска сопранисткиња Венера Гимадијева. Две вечери касније новосадски музичари извели су три Паганинијева виолинска концерта,а вечерас, 7. марта, Окестар Српског народног позоришта пратиће две младе италијанске звезеде, виолончелисткиња Ерика Пикоти и пијанисткиња Ванеса Бенели Мозел у Дворжаковом концерту за виолончело, односно, у Равеловом концерту за клавир и оркестар. Оркестар ће вечерас водити један од најпозатијих контрабасиста данашњице Енрико Фагоне. За крај гостовања у Бејруту, ансамбл нашег националног театра очекује концертно извођење Вердијеве „Травијате“.

Фото: vojvodina.gov.rs

Наступу Оркестра СНП-а, другог дана присуствовао је и амбасадор Републике Србије у Либану Елмир Елфић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести