Макс Јуричић има нови сингл у част пријатеља Владе Дивљана

ЗАГРЕБ: Младен Макс Јуричић новим ауторским пројектом "Плесач спорог Степа" објављује четврти сингл "7 нота 100 живота" којим одаје почаст Влади Дивљану, сопштили су продуценти.
vlada divljan
Фото: Youtube Printscreen

Јуричић је гитариста који је од Азре и Филма преко Le Cineme, Вјештица стигао до Љетно кино биг банда и био један од најближих музичких сарадника Владе Дивљана.

Пријатељство и сарадња старих другара Маxа и Владе има дугу историју.

Упознали су се с гитарама у рукама крајем 1980. године на омладинском фестивалу у Суботици не знајући да је тада почео "нови талас" и да ће бендови у којима су свирали обележити то време.

Више од 30 година касније, променивши неколико континената, "таласа”, бендова и држава, наставили су сарадњу која је остала забележена на ЕП "4 годишња доба" и концертном албуму "Live@Tvornica" у издању Aquarius records.

Видео спот је режирао Радислав Јованов Гонзо, аутор и свих спотова за легендарни ЕП "4 годишња доба" Владе Дивљана & Љетног кина.

"Влада нас је оставио пре пет година, у тренутку кад смо заједно са бендом Љетно кино снимили једну од његових најлепших песама ''Само једну љубав имам'', а његове старе песме обукли у ново одело. Сваког пролећа се окупе пријатељи у његову част, прошле годне уз премијеру филма ''Небеска тема'', а пре тога на концертима у београдском Сава центру и загребачкој Творници културе. ''7 нота 100 зивота'' је мој мали допринос и велика жеља да сарадњу са Владом Дивљаном симболично продужим још једном песмом, а његов ведри дух да и даље буде с нама", казао је Јуричић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести