Марија Јелић: Певање је живот, не само професија

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг рефлектор била је оперска певачица Марија Јелић која је говорила о наступима са Београдском филхамонијом, у улози Тоске и на Сицилији.
n
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Јелић је рекла да је почаствована што је имала прилику да крајем јануара наступи са Београдском филхамонијом у Коларчевој задужбини у Београду, након што је полагала аудицију код диригента Габријела Фелца .

На концерту је изведена "Симфонија тужних песама" пољског композитора Хенрика Горцеког, искуство које је Јелић "значајно унапредило не само у  интерпретативном, него и у духовном смислу".

Дело се састоји из тужних песма, које су хришћанске и личне, и имају субјективни моменат . Потребно је у техничком смислу да имате могућност развоја и контроле вашег гласа, у смислу динамике, боје, различитог стила певања, истакла је уметница.

Јелић је додала да је за њу концерт био велика част и да се нада да је једна од првих ствари које ће радити са "фантастичним оркестром Београдске филхармоније".

Протеклих месеци Јелић је дебитовала у улози Тоске у Српском народном позоришту у Новом Саду уз Жељка Лучића као Скарпије, што је за певачицу био велики догађај, а у децембру је изводила са Камерним оркестром СНП у Београду "Илуминације" Бенџамина Бритена.

Пре неколико дана имала је солистички концерт на Сицилији у театру Гарибиди где је са пијанистом Корадом Балбом извела програм из њујоршког Карнеги хола од пре годину дана, 7. фебруара је очекује поново "Тоска".

Истог месеца следи извођење "Аиде" у Каиру, док је у мају очекује Четврта симфонија Густава Малера са Софијском филхармонијом.

Најважније је да волите певање. Мора да вам буде живот а не само професија. Морате да имате посвећеност, али не само у фази свакодневног вежбања него и у изградњи ваше личности. Ви растете са ументошћу као човек, оценила је Јелић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести