Монс: Дивна и Франо отварају циклус божићно-новогодишњих концерата

Наступом Дивне Љубојевић и ансамбла “Мелоди” вечерас у 20 часова у Синагоги, почеће циклус божићно-новогодишњих концерата, у организацији Музичке омладине Новог Сада (Монс).
Divna Ljubojević Foto: promo
Фото: Дивна Љубојевић Фото: промо

У оквиру овог циклуса ће, до 11. јануара, бити приређено пет различитих концерата познатих и популарних солиста и ансамбала из Хрватске, Мађарске, Француске и наше земље.

- Духовна, уметничка музика, али и џипси џез и француске шансоне, као и звуци далматинске клапе, део су овогодишње манифестације посвећене божићно-новогодишњим празницима, која се одвија под покровитељством Града Новог Сада. Два концерта су већ распродата, а и за преостале програме влада велико интересовање - напомињу у Монсу.

Већ сутра, у исто време и на истом месту, концерт у Синагоги приређују Франо Ласић и клапа “Смрика”. На репертоару овог концерта ће се наћи “познати страни хитови, који су се певушили уз радио Луксембург, као и они стари, свима нама познати домаћи, који су се слушали са сингл и лп плоча, али и популаре клапске далматинске песме. Публика ће уживати и у незаобилазним евергин хитовима ’Загрљени’ и ’Волим те будало мала’, а све то уз пратњу далматинске клапе Смрика.” Преостало је још само 20 улазница, које могу да се купе на дан концерта, од 18 часова у холу Синагоге, по цени од 600 динара (партер са стране).

У уторак, 17. децембра, у Галерији Матице српске (Трг Галерија 1), у  20 часова биће приређен концерт, на којем ће наступити: Анета Илић, сопран, Борислав Чичовачки, обоа, Лидија Станковић, клавир, и Срђан Сретеновић, виолончело. Наши угледни уметници, с богатим и успешним међународним каријерама, приредиће програм посвећен великану барока – Јохану Себастијану Баху, с одабраним аријама за сопран, обоу и континуо.

Карте за овај концерт се продају у просторијама Монса (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 8 до 14 сати, као и два сата пред почетак концерта на месту одржавања. Цена карте је 500 динара.

Новогодишњи гала концерт “Ла ви ен роз” најављен је у недељу 22. децембра у Српском народном позоришту, с почетком у 20 часова. На концерту ће наступити певачица Миртил Михелер, уз пратњу Војвођанског симфонијског оркестра, под диригентским вођством Џијана Емина.

– Вишеструко награђивана yез певачица из Мађарске, која пева пођеднако савршено на више језика, Миртил Михелер ће се први пут представити нашој публици извођењем француских шансона, где су неизоставне и песме чувене Едит Пјаф, као и Мишела Леграна и Жака Брела.  Као гост програма наступиће глумац Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз Иштван Кереши, овај пут у улози певача - најављују у Монсу, додајући да је овај концерт распродат.

У новој години ће први концерт бити приређен 11. јануара у Синагоги, када ће наступити “Асео квартет” и специјални гости “Гипси џез фивер”: Даниел Асео, гитара, Гијом Жуел, група “Заз”, гитара, Матео Галус, виолина, Федор Рушкуц, контрабас, и Ана Штајер, вокал.Карте за поменути концерт се продају у просторијама Монса и онлајн на њиховом сајту, а стају 500 динара.      

Н. П-ј.

 

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести