Божићно-новогодишњи концерт Дивне Љубојевић у Синагоги

НОВИ САД: Концертом Дивне Љубојевић и ансамбла Мелоди у суботу, 14. децембра, у Синагоги с почетком у 20 часова биће отворен циклус „Божићно-новогодишњих концерата“ у орагнизацији Музичке омладине Новог Сада.
divna ljubojevic
Фото: Promo

Дивна Љубојевић се певањем професионално бави већ 32 године. Међународна публика више од две деценије прати њене наступе, док светски критичари и медији њен глас називају „анђеоским”.

Двадесетпет музичких издања, од којих тринаест у земљи и дванаест у иностранству, наишло је на изузетне критике међународних слушалаца и музичких стручњака.

Импозантна биографија, Дивну Љубојевић сврстава у ред највећих мисионара српске, византијске и православне културне баштине. Мисионарски рад Дивне Љубојевић, крунисан је орденом Почајевске иконе Мајке Божје „за проповед Православља појањем“ који јој је уручио поглавар Украјинске православне цркве митрополит Владимир (2010) и орденом ”Верност и вера” којим је одликована у Белорусији за ”истакнути допринос делу духовног препорода” (2014).

Због дугогодишњег активног концертног и истраживачког рада на пољу православне духовне музике, у Русији, стручна јавност Дивну Љубојевић сврстава међу водеће специјалисте за музичке традиције земаља византијског културног круга.

Продаја улазница, по цени од 1.500 динара за партер средину и галерију, односно 1.200 за партер са стране, почиње у среду, 30. октобра, у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 8 до 14 часова, као и онлајн на www.muzickaomladina.org.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести