НЕО фестивал: “Прича о војнику” у Студију “М”

НОВИ САД: У оквиру програма фестивала класичне музике НЕО, вечерас у 20 часова на концерту у Студију “М”, биће изведена “Прича о војнику” Игора Стравинског.
neo festival
Фото: Promo

Учествују музичари Мате Бекавац (кларинет) из Словеније, Вил Хаген (виолина) из САД и Пер Рундберг (клавир) из Шведске, такође и глумац Зијах Соколовић, као наратор.  

У Синагоги сутра у 20 часова наступа састав “Севдах” који чине: Јелена Јаковљевић, вокал, Мате Бекавац, кларинет, Бошко Јовић, гитара, Иван Вања Радоја, виолина, и Мустафа Шантић, кларинет и вокал. Ауторско вече Александре Вребалов биће приређено 10. јуна у Градској кући, с почетком у 20 часова. Учествују гудачки квартет ТАЈЈ, пијаниста Михајло Зурковић, и музиколог Ира Проданов.

Вокални ансамбл “Калиомене” с пројектом “Веридисима” наступиће 11. јуна у Жупној цркви имена Маријина (Катедрала). За 14. јун фестивал НЕО најављује концерт на Салашу 137, а за 15. јун концерт младих талената у салетли Дунавског парка, док ће 18. јуна у КС “Свилара” наступити Новосадски квартет гитара.

Војвођански симфонијски оркестар, са диригентом Александром Којићем, и младе оперске наде, приређују 20. јуна концерт на платоу иза Катедрале, како пише у најави. Ансамбл “Камерата академика Нови Сад” пред публиком ће се пак наћи 24. јуна у Синагоги.  

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести