Николић и Илић воде онлајн курс опере за децу из САД и Кине

БЕОГРАД: Редитељ Александар Николић и кореограф Александар Илић на позив уметничке директорке Универсал Артист фестивала и ГИПАЦ Асоцијације из Бостона Ванџе Джанг, воде први онлајн међународни мајсторски курс опера за децу „Opera Youth” од 10. до 21. августа.
note muzika
Фото: pixabay.com

Током две недеље полазници курса из Сједињених Америчких Држава и НР Кине узраста од 6 до 16 година кроз креативни приступ анализе чувеног Моцартовог дела “Чаробна фрула”, учествоваће у креирању сцена, костима, кретње на сцени, употреби светла у опери и на тај начин меморисати музичке деонице опере.

Тим предавача Николић, Илић, Јиа Ши, Кристина Петрић, Јунфан Джанг и Ванџе Джанг, мајсторски курс водиће из Њујорка, Бостона и Београда.

Након завршетка двонедељног предавања планирана је презентација опере “Чаробна фрула” у извођењу свих полазника.

Ово је наставак успешне сарадње Николића и Илића са ГИПАЦ асоцијацијом, која је прошле године с великим успехом започета у раду са младим певачима Универсал Артис фестивала и премијером опере “Дон Ђовани” на сцени Plimpton Shattuck Black Box театра у Бостону.

Уметнички двојац Николић и Илић остварили су низ успешних оперских и плесних продукција попут “Меланхолични снови грофа Саве Владиславића” (Народно позориште Београд); “Вива ла Мама” (Народно позориште Сарајево); “Саблазан у долини Св. Флоријана” (Босански културни центар)…

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести