Номус: Барокне арије пева Роберта Инверници

НОВИ САД: Вече барокних арија биће приређено вечерас на Номусу у Синагоги, с почетком у 20 часова, када ће наступити сопран Роберта Инверници, једна од најтраженијих вокалних солисткиња данашњице и мајстор стила и интерпретације барокне и класичне музичке епохе.
nomus
Фото: muzickaomladina.org

Ова угледна италијанска сопранисткиња наступиће уз пратњу ансамбла “Академиа  Херманс” из Италије, под уметничким вођством Фабија Кјофинија. На програму овог концерта су арије Георга Фридриха Хендла.

Роберта Инверници је наступала у многим градовима у Европи, радећи с познатим диригентима као што су Клаудио Аабадо, Фабио Бјонди, Ален Кертис, Густаво Дудамел, Николас Арнонкур, Јорди Савал и многи други. Редовно сарађује са многим познатим ансамблима. Реализовала је преко сто тонских записа за најпознатије издавачке куће, од којих су многи награђени. Међу њима је и престижна Стенлијева награда за најбоље годишње издање Хендлове музике, коју је добила за интерпретацију Италијанских кантата објављених у кући „Глоса“.


Водимо вас на “Судар”

Номус ће у недељу 29. априла у Српском народном позоришту бити громогласно затворен звуцима многих ударачких инструмената, на концерту ансамбла из Самобора “Sudar Percussion”, који ће, на свој начин, изводити познату електронску музику Жан-Мишела Жара, с албума “Оксижен”. 

Цео пројект је замишљен као мултимедијални доживљај: музика, видео, лајт-шоу..., кажу чланови овог ансамбла. 

Читаоцима “Дневника” поклањамо десет карата за овај концерт. По две карте ће добити првих пет читалаца који се јаве данас у 13 часова на телефон Културне рубрике “Дневника” 4806-881. Добитници карте могу подићи у недељу од 17 часова на благајни Српског народног позоришта.


Камерни оркестар “Академиа Херманс”, основан пре двадесетак година, преносећи свој ентузијазам и љубав према старој музици на бројне младе инструменталисте и певаче образоване у најбољим европским школама, изводи занимљив и раритетан репертоар, представљајући га и ширећи пођеднако у Италији и на међународној сцени.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести