Нови сингл кантаутора Петра Зоркића „Аха-Ха“

Београдски мултиинструменталиста и кантаутор Петар Зоркић ПетарЗ (32) у петак је објавио свој шести сингл, под називом „Аха-ха”, а који заинтересовани могу од данас да слушају на Јутјубу.
ф
Фото: Драган Јереминов

Нумера ће се наћи на албуму „Riddlephore” који ће бити објављен на пролеће у издању „Mascom Recordsa”.

- Песма говори о ликовима без принципа и скрупула - објашњава Петар Зоркић и додаје да су то особе које чезну за лаким решењима, брзим колима, скупим сатовима и оделима, односно они којима је форма битнија од суштине. - Овакав лик постаје респектабилан припадник друштва који је ту дошао уз помоћ разних махинација и малверзација. Он не преиспитује своје поступке, не размишља о последицама свог понашања, али на крају ипак не може мирно да спава.

Осим овог сингла, још једна нумера је фокусирана на критику друштва и тренутне ситуације у Србији - „Отиш’о сам дођавола” - док се остале тичу љубави и еротике, представљене на хумористичан и метафоричан начин. Како наш саговорник најављује, на албуму ће бити и једна песма посвећена небу као једином правом пријатељу.

- Не одређујем се жанровски, већ радим оно што ми се свиђа и што волим да слушам, а ту има свега од фанка, соула, рока, регеа, блуза, латино звука - наводи ПетарЗ који, комбинујући поменуте стилове изражавања ствара савршено упакован музички склад.

Петар Зоркић је до сада сарађивао с многим домаћим и страним музичарима радивши им текстове, музику и аранжмане, међу којима су Божо Врећо, Марко Луис, амерички извођач Рон Холси и други. Музиком се бави од 2003. године када је с пријатељима основао рок-блуз бенд „Марон Шо” и објавио један албум. Оснивач је и бенда „Нуур” који је ушао у ужи избор на такмичењу „Најбољи оркестри Србије”, иначе је по струци дипломирани социолог.

Л. Радловачки

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести