Одличном свирком Eyot отворио Београдски џез фестивал

БЕОГРАД: Концертом нишког џез састава Eyot вечерас је отворен 33. Београдски џез фестивал на сцени Дома омладине Београд. 
dzez festival, Tanjug
Фото: Tanjug

Ефектном и узбудљивом свирком, Eyot су потврдили репутацију најпознатијег српског џез бенда у иностранству.
Публици су пружили фузију рока и џеза, панка и амбијенталне музике, импресионизма и романтизма, увезујући различите стилове у компактне и јаке композије. 

Иза њих на сцену су изашли Јан Лундгрен са Матијас Свенсон и Стринг квартетом који су публици у Дому омладине представили најбоље од скандинавског џеза. 
Пијаниста Јан Лундгрен представио је омаж колеги Јану Јохансону, прерано преминулом пиониру шведског џеза. 

Програм су чиниле оригинална виђења шведских, руских и мађарских народних песама са легендарних Јохансонових албума из шесдесетих година прошлог века у новим аранжманима за клавир, контрабас и гудачки квартет. 
Пре наступа српских и шведских џезера, публици у Дому омладине Јоаким Верн, заменик амбасадора Краљевине Шведске у Београду, који је истакао да је у српској престоници годину дана и да је ту срео фантастичне људе.

"Вечерашњим концертом, између осталог, славимо 100 година од почетка дипломатских односа између Србије и Шведске. Шведска ће увек подржавати Србију и јако ми је драго што велики број Срба живи у Шведској. У последње време, Швеђани долазе у Београд, тај фантиштичан град у којем проналазе дивно гостопримство", рекао је Верн.  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести