Онлајн програм за рођендан Владе Дивљана

БЕОГРАД: Концерт под називом „4маљчика“, клавирског дуа Александар Шандоров-Немања Николић био је предвиђен да се одржи данас на рођендан Владе Дивљана, али је померен због пандемије за јесен.
vlada divljan
Фото: Youtube Printscreen

Међутим, публика и пратиоци ових музичара на друштвеним мрежама биће у прилици да на другачији начин обележе овај датум, јер ће бити активан линк на Јутјуб каналу „Nemanja Nikolic Pianist“ на којем ће бити емитован промотивни спот тог концерта.

Како објашњавају аутори, наслов наступа алудира на "добри дух" Владе Дивљана јер је искоришћен наслов чувеног хита групе Идоли у комбинацији са ствараоцима овог јединственог концертног програма, а градећи мостове ка највећим Дивљановим хитовима које вешто укршта са музиком Сергеја Прокофјева, заједничком омиљеном композитору, у аранжману урађеном за два клавира, клавирски дуо прави јединствену звучну палету.

Овакав музички израз, с једне стране, постаје занимљив свим љубитељима музике Прокофјева, али и уметничког израза Шандорова, а, с друге стране, интригантан онима који су радо слушали хитове Дивљана.

Спот је снимљен у Великој дворани Коларчеве задужбине, а аутор је Душан Стојанчевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести