Опера СНП организује концерте

НОВИ САД: Опера Српског народног позоришта одржала је синоћ први мини концерт на отвореном. Концерт је пред пуним балконима у улици Стевана Милованова на Подбари одржало осам музичара, двоје солиста, првака Опере и диригент из Италије, саопштила је преш служба СНП. 
srpsko narodno pozoriste
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Концерт је почео тачно у 19 часова и трајао је пола сата уз бис и популарну "Bella ciao".

Следећи концерт је вечерас, у 19 часова, у дворишту Балзакове 28.

"Станари околних зграда са прозора или балкона посматрали су, тапшали, чак и певали у неким моментима док су се низале нумере - од Мале ноћне музике, преко Хабанере из Кармен у извођењу сјајне првакиње Српског народног позоришта Јелене Кончар све до популарне Белла циао којом су станари вратили музичаре на бис”, наведено је у саопштењу.

У СНП наводе да оно што нам је овај период показао јесте да ће уметност наћи начин, било да је реч о онлине пројекцијама, концертима или снимцима "од куће". 

На трагу тога најављују да ће Опера Српског народног позоришта организовати серију мини концерата у различитим деловима Новог Сада и то током полицијског часа за првомајске празнике.

"Ми ово знамо да радимо. И верујемо да нам посао не стаје само зато што позоришта затворена. Стога је ово први концерт у ниżу са циљем да дођемо на адресе наше публикę и овим путем искажемо захвалност за све оне који раде током епидемие да бисмо ми остали били безбедни," објашњава директор Опере Српског народног позоришта Александар Станков.

Осам чланова оркестра и двоје солиста, уз диригента из Италије током викенда извешће полусатне концерте на више локација у граду уз програм популарне оперске класике и неизоставну нумеру "Bella ciao". 

Funny Lady
02.05.2020 • 07:28
Bravo umetnici! Bez vas nijedno društvo ne vredi ni prebijenu paru. Vi ste ti koji nas predstavljate u svetu, koji daju nadu u bolji i lepši svet i koji osvetljavaju srca ljudi i onda kad im je najteže i kad je svuda oko nas mrak. Ovo društvo vas je obezvredilo i ponižavalo promovišući šund, kič i besmislice decenijama. Ali kako reče Dostojevski u "Zlim dusima": Svet može i bez Nemačke, i bez Francuske, ali ne može bez lepote. Ne dopustite da se zaboravi lepota. Vi niste zaboravili publiku, publika neće zaboraviti vas.
EUR/RSD 117.5802
Најновије вести