Оргазам, за разлику од Казалишта, никада није имао посла с естрадом

БЕОГРАД: Ове песме су последица свега што годинама слушамо. Има ту класичног рокенрола, психоделије, блуза, соула, фанка... џезерског вајба и звука немачких бендова седамдесетих као што је Крафтверк, рекао је Срђан Гојковић Гиле, лидер бенда „Електрични оргазам“ који је промовисао нови албум „Где смо сад“ у издању Mascoma. 
gile elektricni orgazam
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Испред радње Mascoma у београдском Чумићевом сокачету окупили су се пријатељи и поштоваоци култног психоделичног рокенрол бенда „Електрични оргазам“. 

Гојковић напомиње да се бенд у 38 година каријере увек трудио да се не понавља. 

Када нешто жанровски осмислимо и концептуално и стилски реализујемо, ма колико то добро било, трудимо се да остане иза нас. Школовао сам се слушајући музику аутора који се нису понављали. Као клинац сам волео Битлсе, Стоунсе, Дејвида Боувија... Неке људе који увек желели да буду иновативни“, казао је Гојковић. 

Он истиче да је до прошлог албума био већински аутор песама, али да је након тога укључио Љубу и Банану у стварање песама. 

Већину песама смо урадили заједно. Чак и текстове смо смишљали заједно. Дешавало се да направим песму кући, па је онда на пробама дорадим са Љубом и Бананом... Свиђа ми се албум, казао је Гојковић. 

Према његовим речима, „Електрични оргазам“ је једини бенд који је преживео под истом фирмом од свих београдских састава новоталасног периода. 

Из те наше генерације која је кренула осамдесетих година прошлог века, Шарло, одавно не постоји, Идоли такође... У југословенском простору на сличан начин опстало је само загребачко „Прљаво казалиште“.  Мада верујем да је „Казалиште“, за разлику од „Оргазма“, имало естрадну каријеру. Ми никада нисмо направили компромисе као они, казао је Гојковић. 

Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Велика концертна промоција албума „Где смо сад“, према његовим речима, одржаће се у београдском Дому омладине крајем године. 

То је сада већ традиционални термин за сусрет с београдском публиком, казао је Гојковић.   

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести